Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Статті [5]
Загальні відомості про ...
Лікарські трави [2]
Лікарські рослини [1]
Реклама
Наше опитування
Як Ви відноситесь до фітотерапії?
Всього відповідей: 9
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Лікарські рослини

Брусниця — корисні властивості ягоди

Брусниця — корисні властивості ягоди

brusnika 150x84 Брусниця корисні властивості ягодиНі для кого не секрет, що найбільша кількість корисних і легкозасвоюваних вітамінів знаходиться саме в рослинній їжі. Овочі та фрукти, а також ягоди — це справжнє джерело речовин, які допомагають поліпшити імунітет, зміцнити організм і запобігти хворобі.

Брусниця активно використовувалася як корисного продукту ще з давніх часів. Її нарекли «ягодою безсмертя», застосовували для настоянок і дієт, лікували різні захворювання, давали дітям.

Корисні властивості брусниці

У першу чергу варто відзначити, що плоди брусниці містять велику кількість різних вітамінів. Тут ви знайдете вітаміни А, вітаміни групи В, С, Е, мікроелементи:

  • магній;
  • фосфор;
  • калій;
  • марганець.

Також брусниця багата такими речовинами як кислоти, при цьому вона не калорійна і стане відмінною добавкою до будь-якої дієти. А наявність фруктози і сахарози, дозволяє отримати необхідну солодкість.

Також для лікування і профілактики використовуються і ягоди брусниці. Вони багаті антиоксидантами, які запобігають розвитку злоякісних пухлин, дубильними речовинами і містять природний антисептик. Тому їх можна зустріти як у чистому вигляді, так і в складі багатьох аптечних препаратів.

Застосування брусниці

Ці червоні ягоди широко застосовуються для кулінарних цілей. Кисло -солодкий смак ягід прекрасно підходить для десертів, компотів, і навіть салатів з овочів і фруктів. Досить вимити ягоди і додати їх в блюдо. Брусничний соус стане хорошим доповненням для м’ясних страв, а сушені або свіжі ягоди сподобаються любителям фіточаїв.

Брусниця вважається хорошим засобом для профілактики ішемічної хвороби, тому особливо слід приділити увагу цьому продукту людям із захворюваннями серцево- судинної системи або старшого віку.

Зберігання брусниці

На відміну від багатьох інших ягід, брусниця прекрасно зберігається весь рік, і при цьому практично не втрачає своїх корисних властивостей. Тому можна сміливо запасатися їй на зиму як джерелом вітамінів.

Вона корисна всім і протипоказана лише тим, хто страждає виразковими хворобами шлунка. Кислоти негативно впливають на стан, тому контролюйте її вживання, якщо маєте проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Категорія: Лікарські рослини | Додав: regour (20.08.2014)
Переглядів: 362 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Сайти партнери
  • Сайт м.Перемишляни
  • Перемишлянська Барахолка